JÄRELVAADATAV ⟩ Bigbank pani Selveri ka kolmandat korda paika ning sammus finaali

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste esimeseks finalistiks on Tartu Bigbank, kes oli poolfinaalseerias mängudega 3–0 üle Tallinna Selverist. Viimases kohtumises olid taaralinlaste võidunumbriteks 3:0 (25:13, 25:18, 25:12).

Bigbanki leeris säras täna kõige eredamalt Martti Juhkami, kes tõi 22 punkti (efektiivsus +21, rünnak 77%). Kahekohalise punktisummani jõudis veel ka tempomees Alex Saaremaa, kogudes 14 silma (+12, 100%).

Selveri resultatiivseim oli täna nurgaründajana tegutsenud Mihkel Nuut 7 punktiga (+2, 39%).

Tartu vastuvõtt oli 42%, rünnak 63%, blokist saadi 8 punkti ja servilt 8 samuti punkti (eksiti 10 pallingul). Selveri vastuvõtt oli 37%, rünnakuid lahendati 36-protsendiliselt, blokiga teeniti vaid 1 punkt ning servil ei löödud ühtegi ässa.

Selveri peatreener Andres Toobal tunnistas, et hoolealuste esitus jättis kõvasti soovida. «Nad ei pidanudki täna eriti midagi tegema, ise andsime ära selle mängu. Aga isegi väga halval päeval me ei tohiks nii halvasti mängida. Eks me peame pronksimängule mõeldes selle siin ära unustama, sellise emotsiooni pealt… tuleb maha rahuneda meil ja eks läheme ka pronksiseeriasse võitlema,» sõnas peatreener.

Tartu meeskonna libero Rait Rikberg: «Me ei andnud neile üheski geimis hingamisruumi ja suhteliselt kiirelt murdsime nad ära.»

Bigbanki finaalivastane tuleb paarist TalTech–Pärnu VK, seal juhib kahe mängu järel vastasseisu pealinnaklubi.   

Enne mängu:

Favoriit Bigbank juhib kolme võiduni peetavad poolfinaalseeriat 2:0 ning on mõlemas kohtumises Selveri alistanud 3:0.

Tartu kapten, sidemängija Kert Toobal märkis pärast teist mängu, et Selveril on võimalus seeriat pikendada, kui taaralinlased lati alt läbi lähevad.

Selveri peatreener Andres Toobal kinnitas, et alla ei anta. «Eks me katsetame ja proovime, see seeria ei ole veel läbi. Võib-olla järgmisel korral proovime veel midagi uut. Nendega piisab, kui püsida punkt-punktis või ka mõne punkti kaugusel ja nad tunnevad juba survet. Selge on, et nad on klassilt teine võistkond, aga kui suudame enam-vähem kannatada ja püsida paari punkti kaugusel, teha paar serviseeriat ning see toimub geimi lõpus, on meil võimalusi küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles