JÄRELVAADATAV ⟩ Daisy Kudre-Schnyder kaitses MM-tiitlit ja võitis Soomest teise kuldmedali

Postimees Sport
Copy

Suusaorienteerumise MMil peeti täna lühirajasõidud. Naiste lühirajal krooniti maailmameistriks Eesti esinumber Daisy Kudre-Schnyder. Meeste konkurentsis teenis parima eestlasena Mattis Jaama 15. koha.

Kudre-Schnyderi võit oli finišis ülikindel, sest hõbemedali kaela saanud Linda Lindkvisti edestas eestlanna minuti ja 11 sekundiga. Rootsile kindlustas veel teisegi medali Evelina Wickbom, kellel kogunes kaotust Kudre-Schnyderile lõpuks 1.28.

«Tunne on lihtsalt imeline. Siin on väga raske, ent huvitav rada ning suutsin suuremaid vigu vältida,» sõnas Kudre-Schnyder pärast finišit. «Rada on ülesehitatud sedasi, et väikestel teedel on võimalik palju vigu teha. Võtsin nendel lõikudel väga rahulikult ja jälgisin täpselt kaarti. Olen väga õnnelik.»

Teised eestlannad näitasid samuti head minekut. Doris Kudre finišeerus üheksanda ning Epp Paalberg kohaga.

Meeste konkurentsis krooniti maailmameistriks bulgaarlane Stanimir Belomazhev, kes suutis pingelises heitluses kahe sekundiga alistada rootslase Rasmus Wickbomi. Pronksmedal asetati kaela soomlasele Tuomas Kotro, kes kaotas lõpuks võitjale 44 sekundit.

Parima eestlasena teenis Mattis Jaama 15. koha. Andres Rõõm teenis 31., Rimmo Rõõm 42. ja Sander Pritsik 43. koha.

Enne võistlust:

Naiste hulgas läheb ühe favoriidina starti Daisy Kudre-Schnyder, kes on selle ala valitsev maailmameister ning on tänavusel MMil juba ühe kulla võitnud, kui oli parim sprindis.

Lisaks talle on eestlannadest rajal Epp Paalberg ja Doris Kudre. Mehi esindavad Sander Pritsik, Rimmo ja Andres Rõõm ning Mattis Jaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles