Kristjan Ilves ihkab järgmisel aastal teha veel kõrgemat lendu

Karl Mihkel Eller
Copy
Kristjan Ilvese jaoks oli lõppenud kahevõistluse MK-hooaeg karjääri parim, järgmine siht on võita tiitlivõistluste medal.
Kristjan Ilvese jaoks oli lõppenud kahevõistluse MK-hooaeg karjääri parim, järgmine siht on võita tiitlivõistluste medal. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Kristjan Ilves sai kahevõistluse MK-sarja viimasel etapil Schonachis seitsmenda ja 11. koha, kuid olulisem oli, et 25-aastane eestlane kindlustas hooaja kokkuvõttes viienda koha, mis tähistab uut tipptulemust.

Nädalavahetusega Saksamaal jäi Ilves rahule, eriti arvestades, et Schonach pole MK-sarja võistluspaikadest just tema eriline lemmik. «Väike mägi, meeletult raske rada ja väga aeglased rajaolud. See siin oli puhtalt suusatajate pärusmaa. Tundsin, et mul jäi hüppemäel puudu, ma ei teinud tehniliselt nii head hüpet kui laupäeval,» ütles Ilves Postimehele.

Eesti parim kahevõistleja kinnitas, et tema plaan oligi viimasel etapil teha piisav, et hoida enda käes MK-sarja kokkuvõttes viiendat kohta, mis tähistab Ilvese karjääri parimat aastat. «Rõõmust hüppama see ei pannud, aga kogu eesmärk oligi, et üldarvestuses oma kohta säilitada ja võidelda selle eest, ma sain sellega hakkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles