NCAA turniiril saab tänavu kaasa elada kuuele eestlasele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Facebook @ArizonaMBB

Teisel pool Atlandi ookeani on kohe-kohe lahti rullumas ülikoolikorvpalli grande finale kui NCAA parimad meeskonnad lähevad vastamisi sealsel turniiril. March Madnessi nime kandvast turniirist võtab tänavu osa ka kuus eestlast. 

Põhiturniiril 31 võitu ja 2 kaotust kogunud ning seeläbi lõuna regioonis (South Regional) parimat asetust omanud Kerr Kriisa alma mater Arizona Wildcats läheb avaringis vastamisi kas Wright State'i (21-13) või NCAA turniiril debüteeriva Bryanti ülikooliga (22–9), kes peavad enne seda veel play-in mängu. 

Ida regioonis (East Regional) 25 võidu ja 7 kaotusega viienda asetuse teeninud St. Mary's, kelle ridades mängivad nii Matthias Tass kui ka Leemet Böckler, läheb March Madnessi avaringis vastamisi kas Wyomingu (25-8) või Indianaga (20-13), kes peavad samamoodi veel omavahel play-in mängu.  

Neljanda eestlasena saab NCAA turniiri karastuse Markus Ilver, kelle koduülikool Wisconsin teenis Midwest Regional'is 24 võidu ja 7 kaotusega kolmanda asetuse ning kohtub avaringis Colgate'i ülikooliga (23-1).

Ülikoolide võitude-kaotude suhe ei pruugi kokkvõttes suurt midagi näidata, sest konverentsid on oma tasemelt väga erinevad. Parema pildi annab üldjuhul ette NCAA ülikoolide koondedetabel, kus Arizona on 2., Wisconsin 9. ja St. Mary's 19. kohal. 

Lisaks osalevad naiste ülikoolikorvpalli turniiril Johanna Eliise Teder, kelle alma mater Washington State (regiooni 8. asetus) läheb avaringis vastamisi Kansas State'iga (9. asetus) ning Anna Gret Asi, kelle koduülikool Arizona (4. asetus) kohtub UNLVga (13. asetus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles