Kohalik alaliit survestab KHLi klubisid: Vene vägede toetamine on kohustuslik (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaasani AK Barsi mängijad.
Kaasani AK Barsi mängijad. Foto: Maksim Konstantinov

Paljud hokisõbrad said eelmisel nädalal šoki, kui KHLi klubide mängijad rivistusid kohtumiste eel jääle Z-tähe formaadis, avaldades nõnda toetust Venemaa agressioonile Ukrainas. Nüüd aga ilmneb, et võistkondadel polnudki selles küsimuses sõnaõigust.   

Portaali sports.ru andmetel on Venemaa jäähokiliit saatnud KHLi klubidele selged juhised, kuidas praegusel ajal käituda. 

«Kallid kolleegid. Me elame keerulisel ajal, kus iga minutiga tuleb peale väga palju informatsiooni, millest suur osa on sageli väär. Sellest tulenevalt palume teil panustada meie kampaaniasse ning toetada armeed koos fännidega,» seisis võistkondadele saadetud sõnumis.

Sõna «palume» on ajakirjanik Stanislav Gridasovi sõnul aga tinglik ning tegelikult on sõjapropaganda levitamine klubidele kohustuslik ja sellest tuleb ka alaliidule ette kanda.

KHLi sõelmängudega tehti algust 1. märtsil ning praeguseks on selgunud seitse konverentsi poolfinalisti kaheksast. 

Soome klubi Helsingi Jokerit loobus maailma tugevuselt teisest hokiliigast veebruari lõpus, pärast Vene vägede sissetungi Ukrainasse pole KHLis jääle tulnud ka Robert Rooba, kes on aga jätkuvalt Tšerepovetsi Severstali nimekirjas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles