Spordikuulsus siunab Venemaalt põgenevaid sportlasi: rotid jooksevad alati laevalt minema (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nikolai Valujev.
Nikolai Valujev. Foto: ALEXANDER NEMENOV/Scanpix

Endine poksi raskekaalu maailmameister Nikolai Valujev siunas teravalt Venemaalt põgenevaid sportlasi, kes mõistavad Venemaa sõjalise agressiooni Ukrainas hukka. Üheks selliseks on Poola jalgpallur Grzegorz Krychowiak, kes külmutas lepingu FC Krasnodariga ning hakkab peagi esindama Kreeka tippklubi Ateena AEK.

FIFA ja UEFA tegi erandi jalgpalluritele, kes soovivad sõjalise ohu tõttu nii Venemaalt kui ka Ukrainast lahkuda. Neil on lubatud külmutada kuni juunini kehtiv leping ning siirduda laenule mõnda teise klubisse. Krychowiak just nõnda tegigi.

See aga käis vastukarva poksi endisele maailmameistrile Valujevile, kes nimetas selliseid sportlasi rottideks. «Las nad jooksevad minema. Rotid alati lahkuvad, ja seda mitte ainult uppuvalt laevalt, vaid ka olukorras, kus nad on tule all. Õiged sõdurid ei teeks kunagi meile midagi sellist,» lausus 48-aastane spordikuulsus, kes soovitas välismaalastele kulutatava raha suunata noorteakadeemiatesse.

Poola jalgpalluri käitumise kohta võttis sõna ka endine NSV Liidu väravavaht Anzol Kavazashili, kelle arvates puuduvad välismängijatel lihtsalt munad Venemaal mängimiseks. Endine väravavaht nõudis ka, et poolakas vabandaks Krasnodari meeskonna ja selle juhtkonna ees.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles