VIDEO Mis juhtus? USA tennisetalent lagunes WTA-turniiril koost

Karl-Joosep Küngas
Copy
Amanda Anisimova.
Amanda Anisimova. Foto: Mark J. Terrill/Scanpix

USA tennisetäht Amanda Anisimova (WTA 43.) oli Indian Wellsi tenniseturniiril võtmas hooaja üht vägevamat võitu möödunud hooaja USA lahtiste finalisti Leylah Fernandezi üle, ent lagunes otsustaval hetkel täiesti koost.

20-aastane Anisimova oli kanadalanna vastu võitnud avaseti 6:2 ning sammumas ka teise vaatuses kindla võidu suunas. Tal oli 5:4 eduseisult kasutada kolm järjestikulist matšpalli ja seda enda servilt.

Ühtäkki hakkas ameeriklanna pabistama ning Fernandez haistis võimalust. Ta neutraliseeris kõik matšpallid ning võitis teise seti lõpuks kiires lõppmängus 7:0 (!). Pärast seda läks tõeline draama lahti.

Anisimova kõndis väga rahulolematult kohtuniku suunas ning sõnas järgmist: «Ma ei soovi enam mängida!»

Kohtunik ei saanud esialgu aru, miks säärane otsus nõnda kiiresti langetati, kuna visuaalselt ei paistnud midagi lahti olevat. Ta palus Anisimoval oodata, et arst saaks ta üle vaadata, ent USA tennisetähte see ei huvitanud. Ta pakkis enda reketid, lehvitas publikule ning lahkus areenilt.

Pärast mõneminutilist ootamist teatas kohtunik, et mäng on lõppenud ning Fernandez pääses alistusvõiduga Indian Wellsis kolmandasse ringi. Anisimova sõnas hiljem sotsiaalmeedias, et on väga haige ja ei suutnud seetõttu enam väljakul viibida. «Soovisin haigusest hoolimata üritada turniiri jätkata, ent see ei õnnestunud. Ma ei soovinud enda tervist rohkem ohtu seada,» lausus Anisimova sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles