Bolšunov vastas Kläbole: arvasin, et suudad olukorda kaine mõistusega võtta (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov on Venemaa suusatamise üks tugitalasid.
Aleksandr Bolšunov on Venemaa suusatamise üks tugitalasid. Foto: Stian Lysberg Solum/AP/SCANPIX

Norra suusatäht Johannes Hösflot Kläbo on murdmaasuusatajatest kõige teravamalt võtnud sõna Venemaa kohta pärast nende alustatud sõda Ukrainas. Tema sõnul tuli viivitamatult Venemaa rahvusvaheliselt suusaareenilt eemaldada ja nõnda ka läks. Norralase sõnavõtud häirisid Venemaa suusatähte Aleksander Bolšunovi.

«Ma arvasin, et Kläbo suudab olukorda kaine mõistusega võtta. Ehk oli teda sunnitud kõike seda meie kohta ütlema,» alustas Bolšunov olukorra kommenteerimist ning keskendus seejärel oletustele, mis võiks järgmine kord neid ees oodata, kui nad norralasega stardijoonele lastakse.

«Loodetavasti saame veel kunagi startida üheskoos. Loodan, et olukord maailmas normaliseerub ja kõik läheb hästi. Mul on motivatsiooni veelgi vägevamalt edasi sõita.»

Seda, mil Venemaa ja Valgevene sportlased taas suusaareenile naaseb, otsustab ainult Venemaa president Vladimir Putin ise, kes peab selleks sõja Ukrainas lõpetama. Senikaua on Venemaa sportlastel keelatud Rahvusvahelise suusaliidu korraldatavatelt võistlustel osalemine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles