Mercedese F1-boss meenutas, kuidas päästis oma suhte Hamiltoniga

Karl Mihkel Eller
Copy
Lewis Hamilton (vasakul) ja Toto Wolff.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Toto Wolff. Foto: imago/Hoch Zwei/Scanpix

Mercedese F1-tiimi boss Toto Wolff ütles, et kunagine hilisõhtune vestlus tema ja Lewis Hamiltoni vahel päästis nende suhte, mis oli jahenenud pingeliste aastate jooksul, kui tiimi teine sõitja oli Nico Rosberg.

Wolff avas enam kui kuus aastat tagasi toimunud kohtumise tagamaid. «Kohtusime detsembris minu kodus Oxfordshire'is toimunud jõulupeol vastumeelselt. Ütlesin, et peame otsustama, kas tahame koostööd teha või mitte. Sina tahad võita sõitjana, mina tahan võita meeskonnana. Mõnikord põhjustavad meie erinevad plaanid konflikte ja me peame otsustama, kas saame selle olukorraga hakkama.

Olime minu köögis. Ütlesin talle, et kuigi me võisime Susie'ga (Wolffi abikaasa – toim) milleski eriarvamusele jääda, ei tule mulle pähegi lahutada. Ja mu naisele ei meeldinud see analoogia.

Alustasime seda arutelu teravalt, aga pärast nelja-viite tundi köögis viibimist olime hoopis teisel tasemel. Puhtalt ärisuhe muutus isiklikuks. Ta on sõber. See ei tähenda, et me enam ei vaidle, kuid nüüd on Lewise edu meeskonna edu ja meeskonna edu on Lewise edu,» ütles Wolff Racingnews365-le.

Rosberg kuulus Mercedese tiimi selle taasloomisest alates ehk 2010. aastast. Kolm hooaega olid meeskonna sõitjateks Rosberg ja Michael Schumacher. 2013. aastal liitus Schumacheri asemel Hamilton ning sakslane ja britt sõitsid koos kuni 2016. aastani. Just sel hooajal võitis Rosberg oma ainsa MM-tiitli ja otsustas pärast seda ootamatult karjääri lõpetada.

Alates 2017. aastast oli Hamiltoni tiimikaaslaseks Valtteri Bottas, kes aga ei suutnud seitsmekordsele maailmameistrile piisavat konkurentsi pakkuda. Algaval hooajal võtab Hamiltoni kõrval koha sisse George Russell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles