Kolmekordne olümpiavõitja tunneb häbi

Postimees Sport
Copy
Kamil Stoch.
Kamil Stoch. Foto: TERJE BENDIKSBY/EPA/Scanpix

Kolm individuaalset olümpiakulda võitnud suusahüppaja Kamil Stoch tunneb luhta läinud hooaja pärast piinlikkust. 35-aastane poolakas ei suutnud Pekingis kasvatada oma olümpiamedalite arvet ning ka äsja lõppenud lennumäe MMil jäi kogenud sportlane autasuta.

Stoch sai lennumäe MMil 22. koha ning Poola meedia kirjutas, et see on mehe halvim tulemus selle ala tiitlivõistlustel viimase 14 aasta jooksul. 2008. aastal oli ta Oberstdorfis 34. kohal. Neli aastat tagasi teenis ta hõbeda ning kuigi medal võis tunduda tänavu liialt kõrge tulemus, siis kohta esikümnes lootis ta igatahes saada.

Väga kõikuv hüppevorm panin Stochi endale tuhka pähe raputama – 206,5, 196, 223,5 ja 175,5 meetrit. Eriti pärast viimast hüpet oli ta väga vihane. «Mul pole mingeid vabandusi. Viimane hüpe oli katastroofiline. Mul on väga häbi, et ma lõpetasin selliselt oma individuaalse võistluse sel MMil,» ütles mees Poola meediale, vahendas fakt.pl.

Pole imestada, et Stoch oli enda peale pahane, sest tegelikult oli tal reaalne võimalus pääseda esikümnesse, kuid ebaõnnestunud hüpe rikkus selle plaani. «Viimane hüpe läks metsa. Suure osa hüppest liikusin külg ees. Tahtsin maandudes keha sirgeks tõmmata, aga polnud enam midagi teha,» selgitas poolakas.

MK-sarjas toimub veel kaks etappi, sel nädalal Saksamaal Oberstdorfis ja hooaeg kulmineerub Sloveenias Planicas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles