Venemaa jalgpallikoondis kogunes FIFA keelust hoolimata, kapten otsustas sõja tõttu eemale jääda

Postimees Sport
Copy
Artjom Džuba (vasakul).
Artjom Džuba (vasakul). Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AP/Scanpix

Maailma jalgpalli katuseorganisatsioon FIFA otsustas eelmisel nädalal, et Venemaa jalgpallikoondis jääb kindlalt jalgpalli MMist eemale, põhjuseks Ukrainas algatatud sõda. Venelased on aga otsuse kaevanud Rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS) ning kutsusid selleks nädalaks treeninguteks kokku ka rahvusmeeskonna. Muide, meeskonna kapten Artjom Džuba palus, et ta jäetaks Ukrainas toimuva tõttu seekord koondisest välja.

Eestis sündinud peatreeneri Valeri Karpini käe all alustas Venemaa koondis treeninglaagrit Moskvas. Kuigi nende osalemine MM-valiksarjas on jätkuvalt keelatud, siis sahistatakse telgitagustes, et CASi otsus võib olukorda muuta.

Otsust oodates ei taha venelased aega raisata ning kutsusid koondise hoolimata mängude puudumisest kokku. Nimekirjast on puudu Artjom Džuba nimi, kes on tavapäraselt kandnud kaptenipaela ning olnud koondises oluline lüli.

Karpin avaldas, et Peterburi Zenitis mängiv Džuba palus, et teda seekord koondisesse ei kutsutaks. «Praegu on Ukrainas raske olukord (Venemaal on keelatud kasutada selle kohta sõna sõda – toim) ning tal on seal palju sugulasi. Ta vabandas ja palus, et ma teda perekondlikel põhjustel koondisesse ei kutsuks. Leppisime kokku, et hoiame sidet ja jälgin tema matše Zeniti eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles