Eesti koondis alustas tänu «elu sõidule» tiitlivõistluseid medaliga

Copy
Chris Marcus Krahv EM-hõbedaga.
Chris Marcus Krahv EM-hõbedaga. Foto: Raul Kudre

Täna algasid Põhja-Soomes Kemis koos täiskasvanute MMiga ka juunioride MM- ja noorte EM-võistlused suusaorienteerumises. Eesti koondise jaoks algas võistlus suurepäraselt, sest väga südika sõiduga võitis noorte EMi hõbemedali Chris Marcus Krahv.

3,1 km pikkusel rajal võitis kulla rootslane Tim Lundberg ajaga 9.23, Krahv jäi võitjale alla vaid viie sekundiga. Pronksi teenis soomlane Pyry Riissanen ajaga 9.33.

Hõbedamehe sõnul olid tal väga head suusad ning ta suutis kogu aeg kaardilugemisega järge pidada. «Tegin head teevalikud ja sain need perfektselt ellu viidud, kiirus oli algusest lõpuni kõrge ja tuli elu sõit!» vahendas alaliidu pressiteade.

Kõrge 8. koha sai Timo Kudre ajaga 10.28, Maanus Udam oli 18. (+1.47) ja Markus Juhkam 26. (+4.23).

Neidude seas läks kolmikvõit Soome. Euroopa meistriks tuli Anni Salmela ajaga 11.23. Parima eestlasena oli Anett Liisa Parts 14. (+1.55), Mareli Vaher saavutas 16. koha (+2.20) ja Harriet Koppel oli 19. (+2.44).

Naisjuunioride klassis võttis ühesekundilise võidu lähima konkurendi ees soomlanna Maria Hoskari ajaga 11.19. Parima eestlasena sai Birgit Rõõm 14. koha (+1.10), Liis Marii Kaso oli 27. (+2.44) ja Laura Elisabeth Christel Laan 29. (+3.54).

Rõõm kostis, et suusarajad olid väga kvaliteetsed ning temagi suusad libisesid hästi. «Kaardilugemine ei laabunud paraku kõige paremini, sest ei ole ammu sprindikaardiga nii kiiresti sõitnud, kuid füüsiliselt tunnen ennast heas vormis.»

Meesjuunioride klassis tuli maailmameistriks soomlane Niklas Ekström, kelle võiduaeg 3,6 km pikkusel rajal oli 11.10. Ainsa eestlasena selles klassis startinud Olle Ilmar Jaama murdis suusa, kuid läbis siiski raja ja lõpetas 22. kohal kaotusega 2.01.

«Tänase päevaga ei saa kuidagi rahule jääda,» lausus Jaama. «Vahetult peale esimest punkti suutsin suusa ära murda, mis muutis suusatamise oluliselt aeglasemaks. Sõitsin siiski raja lõpuni, kuid keskendumine ning sõidukiirus olid tugevalt häiritud, mille tõttu ei olnud ka orienteerumistehniline sooritus tasemel.»

Tagasi üles