Laskesuusatamise ühe pöörasema MM-kulla võitnud sportlane lõpetab karjääri

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Dominik Windisch 2019. aastal Östersundi MMil.
Dominik Windisch 2019. aastal Östersundi MMil. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS/SCANPIX

Itaalia laskesuusataja Dominik Windisch teatas, et lõpetab selle nädala lõpus peetava Oslo MK-etapiga karjääri.

32-aastane Windisch ütles rahvusvahelise alaliidu pressiteenistusele, et riputab relva ja suusad varna heas vormis ning see valmistab talle rõõmu. «Nüüd, mil olen asja üle mõelnud, näen, et tulevikku planeeritud projektid annavad mulle rohkem motivatsiooni kui veel üks hooaeg sportlasena,» sõnas ta.

Windischi karjäär oli kahtlemata edukas. MK-sarjas võitis ta kaks etappi, tuli 2019. aastal maailmameistriks, on olümpiamängudelt võitnud kolm pronksi ning MMidelt lisaks kullale ühe hõbeda ja ühe pronksi.

Muide, too Rootsis Östersundis võidetud MM-kuld on biatloniajaloo üks pöörasemaid. Enne ühisstardiga sõidu viimast tiiru oli Windisch alles 11. kohal, kaotades näiliselt kindlalt võistlust juhtinud norralasele Johannes Thingnes Bö'le ja venelasele Jevgeni Garanitševile ligi minutiga.

Viimases tiirus, kus puhus maru, suutis aga Bö teha koguni viis möödalasku ja Garanitšev eksis neljal korral. Et eksijaid oli veelgi ning Windisch läbis lasketiiru puhtalt, õnnestus tal uskumatu stsenaariumiga võistlus võita.

Video Windischi kullasõidust, mis ajas kõik spordisõbrad pöördesse:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles