Venelanna vastu mänginud tipptennisist: üritasin tema rahvusele mitte mõelda

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Angelique Kerber.
Angelique Kerber. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/Scanpix

Angelique Kerber (WTA 16.) on endine naiste maailma edetabeli esinumber, kelle jaoks pole Ukrainas toimuva sõja tõttu tennis praegu elus kõige tähtsamal kohal.

Kerber mängib praegu USAs Indian Wellsis kõrgetasemelisel turniiril ning on jõudnud neljandasse ringi, kus talle astub vastu maailma neljas reket Iga Swiatek Poolast. See mäng algab täna õhtul.

Eelmises ringis kohtus Kerber venelanna Darja Kassatkinaga ning võitis 6:2, 6:1. 34-aastane moosekantide linnast Bremenist pärit sakslanna oli varem märkinud, et ei tea Ukrainas toimuva sõja valguses, mis tunne oleks venelase vastu mängida. Nüüd said Saksamaa ajakirjanikud seda talt küsida.

«Üritasin sellele mitte mõelda,» alustas Kerber. «Tennis on minu jaoks teisejärguline. Praegu on maailmas toimumas palju olulisemaid asju. Nagu olen öelnud, puudutab Ukraina sõda ka mind. Minu vanavanemad on seal nii et muidugi jälgin tihti uudiseid, olen inimestega ühenduses.

Üritan praeguses olukorras mängule keskenduda. Mul tuleb see enam-vähem välja, kuid näiteks tund enne kohtumist ei ole ma täielikult tennisele keskendunud. Asjad on teistmoodi kui varem.»

Kerberilt küsiti ka, kuidas suhtuvad teised naistennisistid sõtta. «Me räägime sellest omavahel. Keegi ei osanud oodata, et midagi sellist juhtub. Inimeste mõtted on praegu mujal, [kui tennise juures].»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles