Ukraina sõda mõjutab spordistaari: kuidas ma saan sel ajal suuskadega sõita? (1)

Christopher Krutto
Copy
Mikaela Shiffrin.
Mikaela Shiffrin. Foto: DENIS BALIBOUSE/SCANPIX

USA mäesuusatäht Mikaela Shiffrin tunnistas, et Ukrainas käiv sõda on ka talle karmilt mõjunud.

Värskelt MK-sarja võitjaks kroonitud ameeriklanna tunnistas, et sõjaga samal ajal võistelda on väga keeruline. «Sõda Ukrainas on nii šokeeriv, et ma ei oskagi midagi öelda. Põgenikke, lapsi ja rasedaid naisi pommitatakse ja lastakse maha, kui nad kodudest ja haiglatest lahkuvad. Miljonid põgenikud lahkuvad kodudest, kaasa arvatud miljon last, mis teeb sellest suurima konflikti Euroopas pärast teist maailmasõda. Kümned tuhanded on toidu, vee ja elektrita,» kirjutas sporditäht Facebooki.

«Üks küsimus on mind mõnda aega vaevanud. Kuidas ma saan sel ajal suuskadega sõita? Kuidas saab keegi üldse hoolida millestki muust kui sõja lõppemisest ja sellest, et selle eest vastutajad saaksid karistada? Kuidas? Minu arust on lihtne oma eluga jätkata, aga peame protesteerima ka sõja vastu ja aitama neid, kes Ukrainas võitlevad ning päästma neid, kes lahkuvad oma kodudest,» lisas ta.

Shiffrin kaotas 2020. aastal koroonaviirusele oma isa, kes oleks hiljuti tähistanud 68. sünnipäeva. Suusatäht küll igatseb oma isa taga, kuid oli õnnelik, et ta ei pea nägema seda, mis praegu toimub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles