Eesti spordijuhid ei lubaks Venemaa sportlasi niipea areenile (1)

Priit Pullerits
Copy
Venemaa sportlased pole viimasel kolmel olümpial saanud oma riigi lipu all võistelda. Pärast sõja alustamist Ukrainas ei saa aga enamik Venemaa sportlasi üldse rahvusvahelistel võistlustel osaleda.
Venemaa sportlased pole viimasel kolmel olümpial saanud oma riigi lipu all võistelda. Pärast sõja alustamist Ukrainas ei saa aga enamik Venemaa sportlasi üldse rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Eesti suuremate ja edukamate spordialaliitude tosin juhti jagavad seisukohta, et enne kui Venemaa ei ole oma sõjategevust Ukraina vastu lõpetanud, ei saa üldse rääkidagi võimalusest, et Venemaa sportlased võiks rahvusvahelistele võistlustele tagasi lubada

Aga mis tingimused täpsemalt peaks pärast sõja lõppu olema täidetud, et Venemaa sportlased võiks taas teiste riikide esindajatelt mõõtu võtta, selles osas kuuleb erinevaid nägemusi.

Kuna suurem jagu Euroopa ja üleilmseid spordialaliite keelustas Venemaa ning tema agressiooni toetava ja võimaldava Valgevene sportlaste kaasalöömise võistlustel pärast president Vladimir Putini algatatud kallaletungi Ukrainale, oleks Eesti olümpiakomitee (EOK) peasekretäri Siim Suklese sõnul juriidiliselt võttes loogiline, et kui sõda lõpeb ja rahuleping saab allkirjastatud, kaob ära ka Venemaa sportlastele kehtestatud keelu põhjus, misjärel võiks venelased olla rahvusvahelistele võistlustele taas oodatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles