MEISTRITE LIIGA ⟩ Kollane allveelaev uputas Juventuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kollased Villarreali mehed juubeldamas järjekordse tabamuse üle. Juventuse leeris valitseb aga kurbus.
Kollased Villarreali mehed juubeldamas järjekordse tabamuse üle. Juventuse leeris valitseb aga kurbus. Foto: MARCO BERTORELLO

Jalgpalli Meistrite liigas löödi kolmapäevaga lukku kõik veerandfinalistid, viimasena lipsasid kaheksa parema sekka Londoni Chelsea ja Villarreal. 

Avamängu Lille'i vastu 2:0 võitnud Chelsea jäi võõral väljakul toimunud kordusmängus kaotusseisu 38. minutil, kui Burak Yilmaz realiseeris penalti. 

Tolle tabamusega tõusis türklane vanuselt kolmandaks meheks, kes Meistrite liiga sõelmängudes skoorinud. Kui Yilmaz oli täna 36 aastat ja 244 päeva vana, siis eakamana on play-off'is tabamuse kirja saanud vaid Paolo Maldini (36 a 333 p) ja Ryan Giggs (37 a 148 p).   

Naastes mängu juurde, siis poolajale mindi Prantsusmaal ikkagi 1:1 viigiseisus. Seda tänu Jorginhole ja Christian Pulisicile: esimene neist andis terava läbisöödu ning teine saatis veelgi teravama nurga alt palli võrku.

2:1 võidu kindlustas Chelseale lõpuks paremkaitsja Cesar Azpilicueta, kes jõudis õigeaegse spurdiga Mason Mounti tsenderduseni ja selle viie meetri pealt jõuga väravasse saatis.

Nõnda haaras Chelsea peatreener Thomas Tuchel enda nimele ühe rekordi: nimelt oli tänane kohtumine talle 50. Meistrite liiga matš ning sakslane on võitnud neist 32. Varasem tippmark kuulus 31 triumfiga Zinedine Zidane'i nimele.

Tõsi, siinkohal tasub ära märkida, et näiteks Jupp Heynckes ei jõudnudki Meistrite liigas poolesaja kohtumiseni, vaid piirdus kõigest 47 mänguga. Ent 32 võitu on ette näidata temalgi.  

Lille'i LOSC – Londoni Chelsea 0:2 (kokkuvõttes 1:4)

Väravad: 38. Burak Yilmaz (pen) – 45+3. Christian Pulisic, 71. Cesar Azpilicueta

Kui Chelsea'l oli avamängust väike puhver all, siis Torino Juventusel seda Villarreali vastu polnud. Nende Hispaanias toimunud avaduell lõppes 1:1 viigiga. 

Koduplatsil toimunud kordusmängus oli Juventus küll üritavamaks pooleks, ent kõik muutus 78. minutil, kui Kollane Allveelaev - nõnda Villarreali kutsutakse - teenis penalti, mille Gerard Moreno ka realiseeris. 

Pärast seda asus Torino klubi veelgi agaramalt ründama, kuid sahisema kippus ainult nende enda võrk. 85. minutil koksas Pau Torres nurgalöögist tulnud palli paari meetri pealt võrku. Lõppskoor 3:0 vormistati 90+2. minutil ja taas penaltist, mille sel korral realiseeris Arnaut Danjuma.

Huvitav fakt: Villarreal oli alles kuues meeskond, kel õnnestunud Meistrite liiga play-off'is võõral väljakul Juventus seljatada. Varem olid sellega hakkama saanud Manchester United (1999. aastal 3:2), Deportivo La Coruna (2004. aastal 1:0), Müncheni Bayern (2013. aastal 2:0), Madridi Real (2018. aastal 3:0) ja Amsterdami Ajax (2019. aastal 2:1). 

Torino Juventus – Villarreal CF 0:3 (kokkuvõttes 1:4)

Väravad: 78. Gerard Moreno (pen), 85. Pau Torres, 90+2. Arnaut Danjuma

Meistrite liiga veerandfinaali jõudsid tänavu seega kolm Hispaania klubi (Madridi Real, Madridi Atletico ja Villarreal), kolm Inglismaa klubi (Chelsea, Liverpool ja Manchester City) ning lisaks veel sakslaste Müncheni Bayern ja portugallaste Lissaboni Benfica. 

Euroopa kaheksa kangemat vutiklubi loositakse omavahel vastamisi 18. märtsil, veerandfinaalid toimuvad vastavalt 5.-6. ja 12.-13. aprillil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles