Dopinguekspert ei usu Valijeva selgitusi (1)

Christopher Krutto
Copy
Kamila Valijeva
Kamila Valijeva Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Saksamaa dopinguajakirjanik Hajo Seppelt tunnistas, et ei usu 15-aastase iluuisutaja Kamila Valijeva selgitusi selle kohta, kuidas doping noore sportlase organismi jõudis.

Seppelt on teinud mitmeid dokumentaalfilme dopinguteemadel ja on keelatud ainete kasutamisega spordis väga hästi kursis. Nüüd võttis ta sõna ka tänavusel Pekingi olümpial lahvatanud dopinguskandaali kohta.

Seppelt usub, et kui Venemaa antidopinguagentuur (RUSADA) Valijevat ei karista või määrab talle kerge karistuse, siis rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) kaebab selle otsuse edasi.

«Minu arvates ei ole Kamila vabandused pädevad, sest ma nägin, mida WADA kirjutas oma avalduses pärast CASiga kohtumist. Oli selge, et WADA ei usu Valijeva advokaatide sõnu. On selge, et WADA kahtlustab Valijevat tahtlikus dopingutarvitamises,» rääkis ta The Skating Lessoni taskuhäälingus.

Valijeva kaitsjate sõnul jõi noor tüdruk samast klaasist vett kui ta vanaisa. Ja kuna tema vanaisa kasutas südamerohtu trimetasidiin, siis see sattuski noore uisutaja kehasse. Seppelt seda ei usu.

«Uskuda seda, et ta jõi samast klaasist vanaisaga, tähendaks, et see oleks üliharuldane juhtum. Ekspertide sõnul on kellegagi samast klaasist juues pea võimatu nende DNAd saada. Lisaks oli küll vanaisal retsept, kuid selle paikapidavust polnud võimalik kinnitada. Valijeva pool ei avaldanud isegi tšekke, mis kinnitaksid rohu ostmist. Tõendid ei näe väga veenvad välja,» sõnas sakslane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles