Reeglimuudatus tennises: kõik suure slämmi turniirid järgivad Austraalia eeskuju

Christopher Krutto
Copy
2010. aastal alistas John Isner Wimbledonis Nicolas Mahuti. Viimases setis jäi seisuks 70:68.
2010. aastal alistas John Isner Wimbledonis Nicolas Mahuti. Viimases setis jäi seisuks 70:68. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Kõik neli suure slämmi turniiri hakkavad edaspidi kasutama otsustava seti lõpus 10-punktilist kiiret lõppmängu, mis seni on olnud kasutusel Austraalia lahtistel.

Järgmise 12 kuu jooksul katsetavad seda süsteemi kõik suure slämmi turniirid. Esimesena võetakse see kasutusele mai lõpus algavatel Prantsuse lahtistel.

Suurte slämmide juhatus soovib selle otsusega tekitada suuremat järjepidevust turniiride vahel ja ühtlasi teha asja paremaks nii fännidele kui ka mängijatele. Muudatus kehtib nii üksik- kui ka paarismängus ja samuti ka kvalifikatsiooniringides, ratastooliturniiridel kui ka noorte suurtel slämmidel.

Seni on kõik turniirid olnud erineva süsteemiga. US Openi leiab otsustavas setis kiire lõppmäng samuti aset seisul 6:6, kuid see mängiti seitsme punktini. Prantsuse lahtistel otsustavas setis kiiret lõppmängu ei olnud üldse ja Wimbledonis võeti 2019. aastast kiire lõppmäng kasutusele, kui otsustavas setis on seis 12:12. See mängiti seitsme punktini.

Praegu pole veel tegu lõpliku otsusega, sest järgmisel aastal vaadatakse üle, kuidas reeglimuudatus erinevatele osapooltele meeldis ja alles siis tehakse otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles