MMi medalit jahtivale Tilgale tuli USAs lagi ette: tundsin, et raiskan häid aastaid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pikk hooaeg USAs vajutas mullu Karel Tilga olümpiadebüüdile valusa pitseri. Nüüd soovib ta sama reha otsa astumist vältida.
Pikk hooaeg USAs vajutas mullu Karel Tilga olümpiadebüüdile valusa pitseri. Nüüd soovib ta sama reha otsa astumist vältida. Foto: Tairo Lutter

Aasta tagasi põrutas Karel Tilga USAs NCAA tšempionaadil seitsmevõistluste Eesti kõigi aegade neljanda tulemuse, 6264 punkti. Reedel Belgradis algaval sise-MMil võib sarnane resultaat tuua medali.

Võrreldes mullu märtsiga on aga palju muutunud. 24-aastane Tilga otsustas teekonna ookeani taga – vähemalt sportlikult – lõpetada ning panustada «suurele mängule». Õpinguid saab Georgias tudeeriv atleet lõpuni viia, aga ülikoolidevahelistel võistlustel ta enam ei osale.

«Mida rohkem sellele mõtlesin, seda vähem mulle meeldis idee, et veel üks aasta Ameerikas veeta. Need võistlused pole enam minu jaoks nii olulised. Tundsin, et raiskan oma häid aastaid. Tase võiks olla selline, et teha midagi head rahvusvahelistel võistlustel,» selgitas Tilga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles