Kuulus jalgpallitreener: Vene sportlastega ei käituta õigelt (15)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Antonio Conte.
Antonio Conte. Foto: MATT DUNHAM/Scanpix

Inglismaa jalgpallihiiu Tottenham Hotspuri peatreener Antonio Conte võttis sõna Venemaa sportlaste kohta, kes on Ukrainas kestva sõja tõttu spordiperest välja tõrjutud. Itaallase sõnul on see venelaste suhtes ebaõiglane.

Jalgpallimaailm otsustas sarnaselt paljude teiste alaliitudega, et Venemaa sportlased heidetakse rahvusvaheliselt areenilt välja. Mitmed nende jalgpalliklubid eemaldati Euroopa tugevamatest klubisarjadest ja Inglismaal kõrgliigas külmutati kiiresti Venemaa suursponsoritelt tulev raha.

Conte sõnul pole säärane käitumine õiglane, tunnistas ta intervjuus The Independentile. «Väga kurb on vaadata olukorda, kuidas Venemaa ja Ukraina sõda mõjutab jalgpalli ja maailma spordielu. Venemaa sportlased on sisuliselt keelustatud rahvusvahelisel areenil ja see on ebaõiglane,» lausus Itaalia jalgpallitreener. «Ma tean väga hästi, kuidas Venemaa sportlased töötavad iga päev ja see pole nende suhtes õige, et nad spordiareenilt välja tõrjuti.»

Conte juttu kommenteeris kiiresti Ukraina tennisist Sergei Stahhovski, kes ise naasis kodumaale, et liituda Ukraina sõjaväega ja sõdida Venemaa vägede vastu.

«Ma ei saa aru, kas Conte mõistab, mis Ukrainas päriselt toimub. Miljonid süütud inimesed on sunnitud Ukrainast lahkuma, kuna meie linnasid pommitatakse. Palun ärka üles! Venelased on vastutavad selles olukorras, kus meie inimesi lihtsalt tapetakse,» lausus Stahhovski sotsiaalmeedias.

Stahhovski on 36-aastane tennisist, kes tõmbas tänavu mängijakarjäärile joone alla. Ta võitis karjääri jooksul kaheksa ATP-turniiri ning paiknes parimal juhul maailma edetabelis 31. positsioonil.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles