Tass alustas NCAA finaalturniiri mitmekesise esitusega, mis tõi ülikindla võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Matthias Tass kaitsemängu näitamas.
Matthias Tass kaitsemängu näitamas. Foto: Craig Mitchelldyer/SCANPIX

Eesti noorkorvpallurid Matthias Tass ja Leemet Böckler alustasid täna öösel enda ülikooliga teekonda NCAA finaalturniiril ehk March Madnessil. Avaringis alistas eestlaste koduülikool Saint Mary's Gaels 82:53 Indiana Hoosiersi.

Gaels alustas kohtumist väga agressiivselt, et kiirelt enda paremus maksma panna. Avapoolaeg võideti 40:28, ent see vahe polnud nende jaoks piisav. Teisel poolajal kasvatati järjest edu ning lõpuks särasid tablool nende 82:53 võidunumbrid.

Suure panuse meeskonna edusse andis ka 22-aastane Tallinnast pärit Tass. Eesti keskmängija arvele jäi 24 mänguminuti juures 12 punkti, 7 lauapalli ja 4 korvisöötu. Seejuures võttis Tass enda seitsmest lauapallist koguni viis ründest.

Viimastel minutitel pääses väljakule ka Böckler, kelle arvele jäi nelja minuti juures kolm silma, üks lauapall ja üks korvisööt.

Teises ringis ootab Tassi ja Böcklerit aga juba väga tõsine väljakutse. Nad lähevad vastamisi NCAA finaalturniiri 11-kordse meistri UCLAga, kes avaringis alistas 57:53 Akroni ülikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles