Kergejõustiku EM toimub venelaste ja valgevenelasteta (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa ja Valgevene lipud.
Venemaa ja Valgevene lipud. Foto: Vasily Fedosenko/Scanpix

Rahvusvahelise olümpiakomitee väärtuste eest seisev maailma kergejõustikuliit (WA) otsustas suvisele EMile jätta kutsumata Venemaa ja Valgevene sportlasi. Samuti ei mõista ükski nimetatud riigi kohtunik Saksamaal toimuval EMil sportlaste üle kohut.

Otsusest andis teada Münchenis toimuvate Euroopa meistrivõistluste juhtkond, kes üksmeelselt mõistis hukka Venemaa sõjalise agressiooni Ukrainas.

«Saame teile kinnitada, et ühelgi alal pole Venemaa ega Valgevene sportlasi kutsutud EMile võistlema ning see pole ka neile lubatud. See on liin, mida on soovitanud rahvusvaheline olümpiakomitee, Saksamaa olümpiakomitee ja teised spordialaliidud meil järgida,» lausus EMi juhatuse esimees Libor Varhanik.

«Mõistame üksmeelselt hukka Venemaa sissetungi Ukrainasse ja näitame solidaarsust nii Ukraina kui ka selle rahva ees. Sestap oleks kohatu näha Venemaa ja Valgevene sportlasi Euroopa meistrivõistlustel osalemas.»

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused toimuvad 11.–21. augustini Münhenis. Lisaks kergejõustikule jagatakse samal ajal medaleid Saksamaal ka rannavolles, kanuusõidus, rattasõidus, sõudmises, sportronimises ja lauatennises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles