Premier League'is aheldas fänn end mängu ajal väravaposti külge

Karl-Joosep Küngas
Copy
Evertoni ja Newcastle Unitedi kohtumise ajal väravakülge end aheldanud pealtvaataja.
Evertoni ja Newcastle Unitedi kohtumise ajal väravakülge end aheldanud pealtvaataja. Foto: PHIL NOBLE/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga kohtumine Evertoni ja Newcastle Unitedi vahel teenis ootamatult palju tähelepanu ja seda mitte kaasahaarava mängu tõttu. Nimelt jooksis üks Goodison Parkil olnud pealtvaataja väljakule ning sidus end väravaposti külge kinni.

See sündmus toimus Evertoni ja Newcastle'i kohtumise teise poolaja alguses. Pealtvaataja ronis väljakule ning sidus end kaelapidi posti külge kinni. Tema vabastamiseks kulus ca 10 minutit aega.

Noormees oli kõike osavalt planeerinud ning seda eelkõige selleks, et protesteerida kliimasoojenemise vastu. Protestijal oli seljas särk, millel seisis kiri «Just Stop Oil» (Peatage nafta kasutamine – eesti keeles).

Tegemist polnud esimese säärase intsidendiga viimase nädala jooksul ning teo eest on vastutuse võtnud kliimaaktivistide grupp Just Stop Oil. «Me võtsime otsuse vastu, et tõstame taas päevakorda meie kliima hävinemise. Seisame vastu valitsusele, kes meid reedab ja me ei kavatse seda lihtsalt kõrvalt jälgida. On 2022. aasta ja tarvis käituda, nagu oleks käes hädaolukord,» seisab protestijate sõnumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles