Mercedese F1-auto peeglid ajasid Ferrari turri

Christopher Krutto
Copy
Mercedese tahavaatepeegli juures olevad süsinikkiust ribad, mida Ferrari tiimiboss Mattia Binotto peab ebaseaduslikeks.
Mercedese tahavaatepeegli juures olevad süsinikkiust ribad, mida Ferrari tiimiboss Mattia Binotto peab ebaseaduslikeks. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

F1-sarja hooaeg on vaevu alanud, kuid juba on on suutnud Ferrari vormelimeeskond hakata nokkima Mercedese tahavaatepeeglite osas.

Nimelt kahtlustab Ferrari, et Mercedese tahavaatepeelgid täidavad aerodünaamilist otstarvet, kuigi see on reeglitega keelatud.

Mercedese uue masina pilte uurides võib näha, kuidas peegli all on peenikesed süsinikkiust ribad. Just need peaksid Ferrari pealiku Mattia Binotto sõnul olema keelatud. Väidetavalt on ka teised tiimid Mercedese tahavaatepeeglid luubi alla võtnud.

Hetkel võib meeskond peegleid siiski kasutada, sest masin on läbinud FIA poolse kontrolli. Samas võivad nad hakata peegleid põhjalikumalt uurima, kui teised tiimid kaebuse esitavad ja Ferrari soovib lõplikult teada, kas tegu on seadusliku või ebaseadusliku lahendusega.

Binotto meenutas 2018. aastat, kui Ferrari pidi oma peegleid korrigeerima, sest FIA avastas, et need täidavad ka aerodünaamilist otstarvet.

«Mind huvitab, kuidas see olukord areneb,» ütles Binotto Autosportile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles