Suurmeister hülgas kodumaa lipu: võib-olla ta polegi venelane, vaid juut (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Svetlana Žurova kritiseeris julmalt maletajat Jevgeni Romanovi.
Svetlana Žurova kritiseeris julmalt maletajat Jevgeni Romanovi. Foto: OLGA MALTSEVA/AFP/Scanpix

Venemaa male suurmeister Jevgeni Romanov esindab edaspidi Norrat.

33-aastane Romanov tegi otsuse samal päeval, kui Venemaa ründas Ukrainat. Norra maleliit on tema avalduse ka vastu võtnud. Samas ei kavatse Romanov kodakondsust vahetada.

Maletaja otsus ajas Venemaa poliitikud marru. Riigiduumasse kuuluv endine kiiruisutamise olümpiavõitja Svetlana Žurova sõnul on Romanov kahepalgeline. «Need on topeltstandardid. Kas Romanov ei ole enam venelane? Võib-olla ta pole üldsegi venelane, sest tal on juudi juured. Teised riigid ei peaks Venemaa sportlasi vastu võtma põhjusel, et nad on venelased,» lausus ta NRK-le.

«Välismaal koheldakse venelasi ebaviisakalt, kuid tema jaoks läks kõik hästi. Muuda siis ka kodakondsust, sest antud juhul on tegu pettusega. Sind ei armastata,» lisas Žurova

Kriitiline oli ka male mitmekordne maailmameister ja riigiduuma saadik Anatoli Karpov. «Kui ta tahab Norrasse kolida, siis keegi teda ei takista. Ta on oma otsuse teinud. Mina seda teed ei läheks. Venemaa on juba ammu aega malekeskus. Tal võib olla raske Venemaalt Norrasse kolida. Ma ei arva, et teda süüdistatakse, aga selline tegu jäetakse meelde.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles