Mitmele suusatähele ei meeldi uus ala, selle kohta öeldi igav ja keeruline

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Faluni MK-etapi segateate poodium.
Faluni MK-etapi segateate poodium. Foto: ULF PALM/AFP/Scanpix

Viimaks jõudsid segateatesõidud ka murdmaasuusatamisse, kui uudset ala katsetati hooaja viimasel Faluni MK-etapil. Sportlastele selline formaat aga ei meeldinud.

Faluni etapil oli kavas nii 4x5 km segateatesõit kui ka segapaarissprint. Segateate võitis USA, kellele järgnesid Soome ja Norra. Segapaarissprindis jõudsid poodiumile Rootsi, Norra II ja Norra I.

Segateatesõiduga karjäärile joone alla tõmmanud norralanna Therese Johaugi suur hirm on, et äkki asendatakse traditsiooniline teatesõit uudse teatesõiduga. «Arvan, et MK-sarjas võiksid lisaks veel mõned suusasõidud olla, kuid loodan, et neid ei asendata naiste ja meeste teatesõitudega,» lausus ta NRK-le.

Temaga samas teatesõidus osalenud Hans Christer Holund polnud rahul võistluse distantsiga, sest sai läbida vaid viis kilomeetrit. «Nii lühikesel distantsil ei saa jõudu kasutada. Peaaegu mõttetu on proovida, sest see on võimatu ülesanne. Tuleb lihtsalt rajal püsida ning loota, et suuski või keppe ei murraks,» lausus ta.

Ka soomlane Iivo Niskanen, kes jõudis 4x5 km segateates poodiumile, ei jäänud formaadiga rahule. «Parim see ei ole. Pealtvaatajatel on keeruline aru saada, mis võistluste ajal toimub. Olen Holundiga nõus, et võistlus on igav. Tahame traditsioonilisemaid võistlusi. Peame austama seda, mis meil on, ning uhked olema,» rääkis Niskanen,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles