Vastuoluline Poola korvpallur lahkus siiski Venemaa tippklubist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mateusz Ponitka sinises mänguvormis.
Mateusz Ponitka sinises mänguvormis. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

Mõned päevad tagasi Venemaa tippklubisse Peterburi Zeniti naasnud Mateusz Ponitka sattus paraja kriitika alla. Nüüd on Poola koondise kapten otsustanud Venemaalt ikkagi lahkuda.

«Mateusz Ponitka lahkus Peterburi Zenidist. Klubi ja mängija otsustasid kokkuleppel kehtinud lepingu lõpetada. Aitäh kõige eest Mateusz,» seisab Venemaa klubi teadaandes.

28-aastane poolakas liitus Zenidiga 2019. aasta suvel ning mullu pikendas ta lepingut, mis kestnuks 2023. aasta suveni. Nõnda seisiski Ponitka korraks silmitsi olukorraga, kus tal tuli klubikorvpalliga jätkamiseks Venemaale naasta. Vastasel juhul pidanuks ta lepingu lõpuni suurt korvpalli telerist vaatama.

Venemaale naasmine tekitas aga Poolas väga suurt pahameelt. Olukorra kohta võttis sõna ka NBA-s pallinud Marcin Gortat, kelle arvates mõtleb Ponitka ainult rahast ja ei hooli millestki muust.

Tänaseks on olukord aga muutunud ning kokku on Zenidist lahkunud koguni seitse mängijat. Leedu duo Mindaugas Kuzminskas ja Arturas Gudaitis lõpetasid kiiresti lepingud ning kodumaale lahkusid ka ameeriklased Jordan Loyd, Billy Baron, Tyson Carter ja Alex Poythress. Viimastel on endiselt kehtiv leping Venemaa klubiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles