Tartu Ülikool seljatas võõrsil Eesti-Läti ühisliiga liidri Riia VEFi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond. Foto: Margus Ansu

Paf Eesti-Läti liigas on põhiturniiri lõpp lähedale jõudmas. Tabelis play-offi joone all olev Tartu Ülikool Maks & Moorits läks Riias vastamisi liiga liidri Riia VEFiga ning tuli mõneti üllatuslikult sellest duellist välja 93:86 võiduga.

Riia olümpiakeskuses peetud kohtumist jälgis tribüünilt ligi 300 inimest, nende seas ka Tartu lojaalne fänniseltskond. Tartu jaoks algas kohtumine positiivselt, sest esimese kaheksa punkti eest hoolitses värskeim täiendus Oleksandr Kovliar ning sellega püsiti ilusasti VEFil ees. Korraks sai VEF kolmega ette, aga Tartu tegi 8:0 spurdi, mis nad taas 19:14 ette viis. Heas hoos ka jätkati ning esimese veerandaja võitis Tartu 27:21.

Teisel veerandajal suutsid tartlased liidermeeskonna pea igas elemendis üle mängida ja suurendasid eduseisu veelgi. Innukalt tegutsenud Tartu meeskond juhtis poolajaks 55:41.

Mängu teisel poolajal hakkas ka VEF oma kaitsesurvet suuremaks ajama ja see tõi ka edu. Mõni minut enne kolmanda veerandi lõppu alustas VEF 9:0 spurti, millega jõuti kuue punkti kaugusele ning viimasele perioodile läksid meeskonnad Tartu 69:63 juhtimisel.

Mängu kõige ärevamad hetked oli neli-viis minutit enne lõppu kui VEF jõudis punkti kaugusele seisul 73:74. Sellele vastas Tartu 5:0 spurdiga ja vähendas survet. Otsustavatel hetkedel tabasid kahel järjestikkuse rünnaku lõpusekunditel tartlaste kaugvisked ja sellega hoiti tabeliliider ohjes. Lõpuminutid kujunesid vabaviskevõistluseks ja selle tulemusel vormus lõppnumbriteks Tartu 93:86 võit.

Ligi 38 mänguminutit rassinud Emmanuel Wembi tõi 15 punkti, noppis seitse lauapalli ja andis seitse korvisöötu. Braxton Huggins kogus 18 punkti ja neli lauapalli, Oleksandr Kovliari arvele jäi 16 punkti ja viis lauapalli. Märt Rosenthal viskas 15 ja Adomas Drungilas 10 punkti.

Riia VEFi parim oli soomlane Alexander Madsen 21 punkti ja viie lauapalliga. Võrdselt 14 punkti peale jäid Kristers Zoriks ja Rayshaun Hammonds, Zoriks andis ka seitse korvisöötu.

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi sõnul kasutati oma võimalused ära. «Mängisime energiliselt, liigutasime palli ja kasutasime oma viskekohad ära. Kaitses andsime head pallisurvet ja vaheldumisi maa-ala mängides ei saanud nad oma rünnakut toimima. Suur tänu fännidele, kes Riiga olid meeskonnale kaasa elama sõitnud,» sõnas Mazurs Tartu Ülikooli korvpallimeeskona pressiteate vahendusel.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 10 võitu ja 14 kaotust, millega asutakse üheksandal tabelireal ehk play-offi joone all. Riia VEFile oli see kolmas kaotus 23 võidu kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles