Venelased pole lubanud USA ametnikke Moskva lennujaamas vahistatud kahekordse olümpiavõitja juurde

Christopher Krutto
Copy
Brittney Griner.
Brittney Griner. Foto: Joe Camporeale/USA Today Sports/SCANPIX

USA välisministeerium andis teada, et on konsulaarabi osutamise sooviga tahtnud mitmel korral kohtuda korvpallitähe Brittney Grineriga, kuid seni pole neile seda võimaldatud.

31-aastane Griner püüdis märtsi alguses Venemaalt kodumaale lahkuda, ent lennujaamas võeti ta vahi alla. Korvpalluri kohvrist leiti e-sigarette, milles oli sees kanepiõli.

«Tegeleme aktiivselt selle juhtumiga ja oleme pidevas suhtluses Brittney Grineri advokaatidega. Palume Venemaa valitsuseslt ligipääsu kõigile USA kodanikele, kes on Venemaal kinni peetud, ka nendele, kes on kohtueelses vangistuses, nagu Brittney Griner.

Oleme korduvalt palunud nendele kinnipeetavatele ligipääsu ja korduvalt on meie palved tagasi lükatud,» seisis USA välisministeeriumi avalduses.

Venemaa võimude pressiteate kohaselt on Grinerile esitatud süüdistus suures narkootikumide smuugeldamises. Venemaal võib säärase karistuse jõustumisel oodata sportlast kuni 10-aastane vangistus. Griner peab viibima vahi all kuni uurimise lõppemiseni.

206 cm pikkune Griner on naiste korvpalli üks säravamaid tähtesid. Ta on USA koondisega tulnud kahekordseks olümpiavõitjaks. Ta mängib klubikorvpalli nii WNBA klubis Phoenix Mercury kui ka Venemaal Jekaterinburgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles