Suusastaar Bolšunov on Putini propagandamasina pusletükk (1)

Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venelane Aleksandr Bolšunov on murdmaasuusatamise üks suuremaid tähti ja Venemaa president Vladimir Putin kasutab mehe staatust oma propagandamasinas ära.

Reedel pidas Putin Krimmi annekteerimise kaheksandal aastapäeval kihutusürituse, millest võtsid osa ka mitmed sporditähed. Nende hulka kuulus ka Bolšunov. Tõsi, sõda toetavaks sümboliks kujunenud Z-tähte ta enda rinnale ei olnud pannud.

Venemaaga hästi kursis olev Norra professor Alte Grönn oli suusatähes siiski pettunud. «Võib spekuleerida, kas Bolšunov oli seal omast tahtest. Aga igal juhul oli ta rivis ja see näitab, et ta on propagandamasinas,» rääkis Grönn Norra rahvusringhäälingule.

Tema sõnul ei saa Bolšunovi puuduva Z-tähe abil infot selle kohta, kas ta toetab sõda või mitte, sest sarnaselt mitme teise Vene sportlasega ei ole ta võtnud sõna sõja poolt ega vastu.

Kusjuures algselt pidi Bolšunov võistlema koos teiste Venemaa tippsuusatajatega võistlusel, kuid mõned hetked enne starti võttis ta oma nime osalejate seast maha. Tõenäoliselt oli see seotud Putini korraldatud üritusega, kuhu ta kohale kutsuti.

Tagasi üles