Sise-MMi korraldajatele ei meeldinud kergejõustiklase toetusavaldus Ukrainale (5)

Christopher Krutto
Copy
Justyna Swiety-Ersetic.
Justyna Swiety-Ersetic. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL/Scanpix

Poola 400 meetri jooksja Justyna Swiety-Ersetic soovis näidata ukrainlaste vastu üles solidaarsust, punudes oma patsi sini-kollased paelad, kuid tal oli tükk tegemist, et nendega üldse starti saaks.

Belgradis peetava MMi 400 m naiste jooksu finaalis neljandaks tulnud poolatar avastas, et Venemaaga heades suhetes olevas Serbias ei vaadata sõda üldse nii kriitilise pilguga, kui mujal maailmas.

«Soovin sellisel delikaatsel viisil näidata, et olen Ukrainaga. Ma loodan, et see, mis meie idapiiri taga toimub, rahuneb peagi maha. See on kohutav, ma ei taha isegi mõelda, mida Ukraina sportlased tunnevad. Nad on siin isoleeritud ja meil pole nendega kontakti, aga näen, et nad jälgivad terve aja telefonidest, mis kodumaal toimub,» rääkis Swiety Ersetic Faktile.

Ometi ei tahtnud vabatahtlikud teda toetusavaldusega starti lubada. «Vabatahtlikele ei meeldinud minu juustes olnud Ukraina värvides paelad, aga lõpuks sain nendega võistelda. Ma olen sõja vastu. Peame sellest avatult rääkima, mitte maha vaikima,» rääkis poolatar jooksu järel TVP Sportile.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles