Soome vormelitalent sõitis GP ajal vastassuunavööndis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Niko Kari (auto nr. 19) võinuks Bahreinis põhjustada meeletu avarii, ent õnneks tema eksimus ei toonud karme tagajärgi.
Niko Kari (auto nr. 19) võinuks Bahreinis põhjustada meeletu avarii, ent õnneks tema eksimus ei toonud karme tagajärgi. Foto: EIBNER/Florian_Schust/SCANPIX

Bahreinis lükati käima kõikide FIA tugevamate vormelisarjade hooajad. Nõnda saadeti esimest korda rajale ka F3-masinad ning kohe esimene võidusõit tõi ka kahetsusväärse intsidendi.

Nimelt otsustas Soome vormeliäss Niko Kari teha midagi täiesti lubamatult. Ta sõitis GP ajal vastassuunavööndis ja see on täielikult keelatud, kuna mõistetavalt pole see kaugeltki turvaline.

Soomlane magas pärast sprindisõitu maha boksiteele sisenemise ning otsustas peasirgel tagasi keerata ja ca 50 meetrit vastassuunas sõita. Kari kutsuti kiiresti pärast võidusõitu kohtunike juurde ning ta mõistis, et tegi karmi vea.

«Võistleja on enda veast aru saanud ja nõustus talle antava karistusega. Kohtunike silmis oli säärane käitumine lihtsalt liiga ohtlik,» seisis kohtunike teadaandes.

Sprindivõistluse 26. kohaga lõpetanud Kari pidi põhivõistlusele startima nõnda karistuse tõttu viimaselt positsioonilt. Vaatamata sellele suutis soomlane hea sõidu teha ja 15. kohaga lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles