Asmer Vipsi ebaõnnestunud boksipeatusest: tänane näitas ilmekalt, et võidusõit ongi meeskonnasport

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Eesti parim ringrajasõitja Jüri Vips (Hitech GP) alustas vormel-2 hooaega kolmanda kohaga. Kuigi ta oli põhisõidus kõige kiirem mees rajal, siis katastroofiliselt pikaks veninud boksipeatuse tõttu tuli tal võidust suu puhtaks pühkida. Vipsi abiline Marko Asmeri sõnul näitas tänane võistlus ilmekalt, et tegemist ongi meeskonnaspordiga ning võitmiseks peavad kõik õnnestuma, ka mehaanikud.

Bahreini ringrada ei ole Vipsile karjääri jooksul just eriti palju häid mälestusi pakkunud. Eelmisel aastal lahkus ta sealt ühegi punktita, tänavu oli käeulatuses sarja liidrikoht. Hitechi meeskonna käpardlik rehvivahetus tähendas, et eestlane langes esikümnest välja, kuid raju sõiduga suutis ta lõpuks tõusta kolmandaks, sama kohta hoiab Vips ka punktitabelis.

Nädalavahetus algas Vipsi jaoks paljulubavalt. Kvalifikatsioonis sai ta kolmanda koha, mis tähendas, et laupäevast sprinti alustas ta ümberpööratud stardirivi tõttu kaheksandana. Eestlase start ebaõnnestus täielikult, ta langes esimeste kurvidega ligi kümme kohta tahapoole, kuid näitas kõva võitlejahinge ja tõusis neljandal ringil kaheksandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles