Pärnu pikendas tõelises trilleris Viimsi vastu võiduseeriat

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti-Läti korvpalliliigas kohtuvad Pärnu Sadam ja KK Viimsi/Sportland.
Eesti-Läti korvpalliliigas kohtuvad Pärnu Sadam ja KK Viimsi/Sportland. Foto: Urmas Luik

Eesti-Läti korvpalli ühisliigas läksid vastamisi KK Viimsi/Sportland ja Pärnu Sadam. Viimsis toimunud mängust lahkus võitjana külalismeeskond 83:82, kellele see oli neljandaks järjestikuliseks võiduks.

Meeskonnad olid tänavu läinud juba korra vastamisi ning toona jäi peale Viimsi 82:74. Nõnda soovis Viimsi põhihooaja viimases kohtumises samuti Pärnu vastu võidurõõmu tunda.

Mõnesaja pealtvaataja ees toimunud lahing oli väga võitluslik, ent väikest initsiatiivi hoidis avapoolajal kodumeeskond. Avaveerandi 24:20 võitnud Viimsi läks poolajapausile seitsmepunktilises eduseisus. Seejuures paisus korra edu juba ka 10-le silmale.

Teise poolaja alguses ei saanud Pärnu kuidagi enda mängu tööle ning ühtäkki leiti end 15-punktilisest kaotusseisust. Neljandiku keskpaigast parandati selgelt just kaitsemängu ning rünnakul leiti lihtsamaid lahendusi. Viimasele veerandile mingi vastu Viimsi 58:55 edus.

Viimane veerandaeg muutus tõeliseks trilleriks. Kord oli üks peal ja siis jälle teine. Viimsi jõudis kolm sekundit enne normaalaja lõppu võidulävele, kui Roland Zakis viis Rain Veidemani söödust kodumeeskonna 82:81 juhtima.

Kohtumise viimasel rünnakul suutis Pärnu sangariks kerkinud Alterique Gilbert siiski vastuse leida ning külalistele võidu tuua.

Gilbert oligi Pärnu edukaim 19 silmaga. Andris Misters ja Arturas Valeika lisasid 16 punkti. Viimase arvele jäi ka 10 lauapalli. Viimsit ei päästnud kaotusest ka üleplatsimehena 20 punkti toonud Veideman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles