Vägevaid õhulende näidanud Aigro teenis Saksamaalt kamaluga MK-punkte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Tairo Lutter

Suusahüppajate MK-sari jätkus Saksmaal Oberstdorfi lennumäel. Eestlastest jõudis ainsana teise vooru Artti Aigro, kes teenis lõpuks 23. koha.

Sel hooajal veidi tagasihoidlikumalt esinenud Aigro suutis end Saksamaal väga hästi käima saada. Juba proovivoorus lendas eestlane 220 meetrit, mis andis 14. koha. Ootused olid võistluseks nõnda väga kõrgele aetud, sest möödunud nädalal peetud lennumäe MM-il teenis ju Aigro ka 19. koha.

Tänase võistlusvooru avas Aigro 187,5 meetri ja 151,9 punktiga. See andis 40 mehe seas 25. koha. Teises voorus suutis eestlane enda kohta isegi parandada. Tema teine õhulend kandus 204,5 meetri peale ning teenis 190,3 punkti. Lõpptulemuseks kuulus Aigrole 23. koht. Teise eestlasena stardis olnud Kevin Maltsev leppis täna 39. positsiooniga.

«Tänase päevaga olen rahul, kuna reedene päev oli nii nagu ta oli (head hüpped treeningvoorus, 12. ja 9. koht, kuid kvalifikatsioonis 43. - toim.). Täna sain need vead parandatud. Tingimused ei soosinud mind, eriti esimeses voorus, kuid 23. koht ja sellega tuleb leppida.

Mõned päevad puhkust ja juba neljapäeval algab Planicas hooaja viimane etapp. Loodan et ilm on hea, publik samuti ja saab pikki hüppeid näidata,» lausus Aigro pressiteate vahendusel.

Oberstdorfis jäi teistele alistamatuks sloveen Timi Zajc. Teine koht kuulus poolakale Piotr Zylale ning viimasena astus pjedestaalile austerlane Stefan Kraft.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles