JÄRELVAADATAV Tartu Ülikool/Bigbank alistas Audentese SG/Noortekoondise ja sammus finaali

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli naiste Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria otsustavas kohtumises alistas Tartu Ülikool/Bigbank 3:0 (28:26, 25:23, 25:20) Audentese SG/Noortekoondise ning sammus edasi finaali, kus neid ootas juba varasemast eest Tallinna Ülikool/Kikas

Tartlaste leeris suurepärase etteaste teinud Ingris Suvi lahendas 14 rünnakut ning lisas ühe bloki- ja kolm servipunkti, panustades võitu 18 (+16) punkti. Suvi rünnakuefektiivsus oli seejuures 58%. Ingrid Kiisk toetas võitjaid 15 ja Eliise Hollas 13 punktiga. Külaliste poolel oli parimas hoos 16 punkti toonud Eva Liisa Kuivonen. Karlotta Kattai assisteeris 11 ja Liisbet Pill 10 punktiga.

Pallingu vastuvõtul 49-protsendilist täpsust näidanud Tartu naiskond realiseeris rünnakuid 37-protsendiliselt. Tallinna võistkonna samad näitajad olid vastavalt 44% ja 34%. Servipunkte märgiti võõrustajate arvele üheksa ja kaotajate kontosse kuus.

Viimati oli Tartu naiskond Eesti meistrivõistlustel kahe parema hulgas esindatud 2019. aastal, kui finaalseerias mängiti üle TalTech/Tradehouse ja saavutati kuldmedal.

Kolme võiduni peetav finaalseeria Tallinna Ülikool/Kikase ja Tartu Ülikool/Bigbanki vahel algab juba 23. märtsil kell 19 Tallinna Ülikooli spordisaalis. Samuti kolme võiduni mängitavas pronksmedaliseerias kohtuvad põhiturniiri kolmas Audentese SG/Noortekoondis ja viies Viljandi Metall.

Enne mängu:

Seeria on 1:1 viigis ning seni on võite tunnistanud vaid kodus mänginud võistkonnad: Tartu avas poolfinaali 3:1 võiduga, millele vastas Audentes 3:2 paremusega.

Finaalis ootab tänase mängu võitjat Tallinna Ülikool/Kikas, kes oli Viljandi Metallist üle mängudega 2:0.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles