Alguses Venemaale jäänud vastuoluline Poola korvpallikoondise kapten tõi selguse majja

Christopher Krutto
Copy
Mateusz Ponitka.
Mateusz Ponitka. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Poola korvpallikoondise kapten Mateusz Ponitka sattus suure kriitika alla, sest ei lahkunud kohe Venemaa tippklubist Peterburi Zenitist. Nüüd andis ta pressikonverentsi, kus selgitas oma otsuse tagamaid.

«Ma olen väga õnnelik, et olen Poolas. Tahan tänada oma naist ja agenti nende toe ja abi eest. Tahan tänada ka Zeniti pea kolme koos veedetud aasta eest. Ma olen Venemaa agressiooni vastu. Sõda on kuri. Iseseisev riik peab jääma iseseisvaks,» alustas ta Poola meediale antud pressikonverentsil.

«Soovisin kohe naasta Poola, aga mul oli kolme aasta pikkune leping. Esiteks tegin kindlaks, et minu pere lahkuks. Siis proovisin lepingut lõpetada. Pidasime käbirääkimisi, aga üks mäng oli veel Moskva CSKAga tulekul, mängisin selle ära ja siis jätkasime läbirääkimisi ning leidsime mooduse leping lõpetada,» jätkas ta.

Otsuse eest Zeniti tolles mängus esindada sai Ponitka kõvasti kriitikat. Endine NBA-mängija Marcin Gortat oli tema suhtes eriti kriitline.

«Pärast Marcini postitust sai minu pere palju ähvardusi. Ta on poolakas, mina olen ka. Ma arvan, et Marcin unustas selle,» sõnas Poola koondise kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles