Male suurmeister võttis Putini toetuseks sõna ja sai karmilt vastu näppe (5)

Christopher Krutto
Copy
Sergei Karjakin.
Sergei Karjakin. Foto: Stefan Boness/imago/IPON/Scanpix

Venemaa male suurmeister Sergei Karjakin võttis sõna Venemaa sissetungi kohta Ukrainasse ja avaldas president Vladimir Putinile täielikku toetust.

«Ma avaldan sulle, meie juhile, oma täielikku toetust Venemaa huvide ja inimeste kaitsmisel ning ohtude eemaldamisel ja rahu loomisel. Ma loodan, et meie vapper armee täidab kõik neile ette seatud eesmärgid,» kirjutas Karjakin.

32-aastase maletaja kommentaarile järgnes ka karistus. Nimelt andis rahvusvaheline maleliit (FIDE) teada, et määras venelasele kuue kuu pikkuse karistuse, sest need mõjusid negatiivselt alale.

See tähendab, et Karjakin ei saa osaleda ka kandidaatide turniiril, kus selgitatakse välja, kes hakkab 2023. aastal heitlema norraka Magnus Carlseniga MM-tiitli eest.

«Oodatud, aga häbiväärne FIDE otsus. Sportlik pinnas on mutta trambitud. Sporti ei hoita poliitikast lahus. FIDE häbivääristas ainult ennast, mitte mind,» oli Karjakin sapine. «Esmajoones olen ma patrioot ja alles siis sportlane. Kui ma mõtlen presidenti toetavatele kommentaaridele, siis ma teeks seda uuesti. Ma ei kahetse midagi.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles