Suurfirma annetab venelasest olümpiavõitjale mõeldud raha Ukraina sõjapõgenikele (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jevgeni Rõlov Tokyo olümpial.
Jevgeni Rõlov Tokyo olümpial. Foto: Jae C. Hong/AP Photo/Scanpix

Ujumisriiete tootja Speedo lõpetas Tokyo olümpiamängudelt kaks kulda ja hõbeda võitnud venelase Jevgeni Rõlovi toetamise.

25-aastane Rõlov oli üks paljudest Venemaa sportlastest, kes osales Krimmi annekteerimise kaheksanda aastapäeva üritusel. Rõlov võttis üritusele kaasa enda medalid ning näitas neid publikule vahetult enne president Vladimir Putini kõnet.

Propagandaüritusel osalemine läks ujujale aga kalliks maksma, sest tema üks toetajatest Speedo lõpetas mehega lepingu. Ühtlasi otsustas Austraalias loodud, kuid Inglismaal tegutsev ettevõte annetada Rõlovile minema pidanud raha Ukraina sõjapõgenikele.

«Mõistame rangelt hukka sõja Ukrainas ja toetame Ukraina inimesi ja sportlasi selles konfliktis,» teatas Speedo.

Rahvusvaheline ujumisliit (FINA) avaldas Rõlovi suhtes pettumust ning lubas tema osalemist propagandaüritusel lähemalt uurida. FINA on üks nendest alaliitudest, kes lubab jätkuvalt Venemaa ja Valgevene sportlastel võistelda, kuid seda neutraalse lipu all. Samuti pole FINA tühistanud ega mujale viinud detsembris Kaasanis toimuvat lühiraja MMi.

Kõnealusel üritusel osales ka Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov. Rahvusvaheline suusaliit (FIS) ei kavatse sportlast aga eraldi karistada. «Praegu pole meil ühtegi teist sanktsiooni kavas,» teatas FIS Matš TV-le.

Erinevalt FINA-st keelas FIS Venemaa sportlastel võistlustel osalemise. Samuti sai kannatada Bolšunovi rahakott, sest suusafirma Rossignol lõpetas nii tema kui ka teiste venelastega lepingu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles