Koondisekaaslaselt võidu «röövinud» rootslanna: kas tahame laskesuusatamisesse tiimikäsklusi?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Linn Persson (vasakul) ja Elvira Öberg.
Linn Persson (vasakul) ja Elvira Öberg. Foto: Roman Koksarov/AP/Scanpix

Laskesuusataja Linn Persson pahandas nii mõndagi rootslasest fänni, sest just tema viimase hetke lõpuspurt jättis koondiskaaslase Elvira Öbergi ilma MK-sarja ühisstardi väikesest kristallgloobusest.

Pühapäeval lõppes Holmenkollenis laskesuusatamise MK-hooaeg. Naiste viimase võistlusena oli kavas ühisstardiga sõit, kus Öbergil oli hea võimalus võita väike kristallgloobus.

Võistluse võitis prantslanna Justine Braisaz-Bouchet. Öberg ületas finišijoone viiendana, kaotades vaid 0,1 sekundiga koondiskaaslasele Perssonile.

Perssoni lõpuspurt tähendas aga seda, et MK-sarja ühisstartide üldvõitjaks krooniti hoopis Braisaz-Bouchet ning seda vaid kahepunktilise eduga Öbergi ees. Lõpetanuks Öberg viimase võistluse neljandana, kuulunuks kristallgloobus talle.

Samal põhjusel sattus Persson fännide pahameele alla. Sportlane ise ütles enda kaitseks, et tal polnud õrna aimugi, et tema lõpuspurt võib Öbergile maksta kristallgloobuse.

«Nad ütlevad, et tegin vea. Minu jaoks on hirmus, et inimesed arvavad, et ma ei taha Elvirat võitmas näha. See ei vasta tõele,» lausus Persson SVT-le. «Ma ei teadnud olukorda. Olin vaid kuulnud, et ühisstardi üldvõidu eest heitlevad Elvira ja Dorothea Wierer. Võistluste ajal arvasin, et kõik on hästi, sest Wierer jäi taha poole.»

Wierer lõpetas pühapäevase võistluse 12. kohal.

«Võistluste ajal ei saanud ma ühtegi infot olukorra kohta. Mõistagi oli olukorrast lihtsam aru saada kodus diivanil istudes, kus sai rahulikult punkte kokku arvutada. Võistluste ajal sa seda teha ei saa,» ütles Persson.

Küsimusele, kas ta oleks midagi teistmoodi teinud, kui tal see informatsioon teada olnuks, vastas Persson: «See on täiesti erinev küsimus. See tähendanuks siis tiimitaktikat, mida me pole varem kasutanud. Kas see on suund, kuhu tahame liikuda? Laskesuusatamises asjad nii ei käi. Kas tahame, et meie ala liiguks sarnases suunas nagu teised spordialad?»

Perssoni sõnul ei pea Öberg tema vastu viha. «Mõlemad teame, kuidas võistlused käivad. Mõistan tema pettumust, kuid meie vahel on kõik rahulik,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles