Šmigun-Vähi ees olümpiakulla võitnud rootslanna lõpetas karjääri

Copy
Charlotte Kalla (keskel) võitis 2010. aasta Vancouveri olümpial 10 km vabatehnikasõidu Kristina Šmigun-Vähi (vasakul) ja Marit Bjørgeni ees.
Charlotte Kalla (keskel) võitis 2010. aasta Vancouveri olümpial 10 km vabatehnikasõidu Kristina Šmigun-Vähi (vasakul) ja Marit Bjørgeni ees. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Kolm olümpiakulda võitnud 34-aastane Rootsi murdmaasuusataja Charlotte Kalla tegi tippspordiga lõpparve.

Alates 2006. aastast MK-sarjas võistelnud Kalla võitis karjääri jooksul koguni 22 tiitlivõistluste medalit. Neist üheksa, kolm kulda ja kuus hõbedat, tulid olümpiamängudelt.

Esimest korda krooniti Kalla olümpiavõitjaks 2010. aastal Vancouveris, kui ta võitis 10 km vabatehnikasõidu 6,6-sekundilise eduga Kristina Šmigun-Vähi ees. Järgmine olümpiakuld tuli 2014. Sotšis 4x5 km teatesõidus. Pjedestaali kõrgemaile astmele kerkis ta ka 2018. aastal Pyeongchangis suusavahetusega sõidus.

Maailmameistriks krooniti Kalla kolmel korral. Tema auhinnakapist leiab veel kuus MM-hõbedat ja neli -pronksi. MK-sarjas teenis ta 12 individuaalset etapivõitu ja 59 poodiumikohta. 2017. aastal peetud Otepää MK-etapil oli ta 10 km klassikasõidus teine.

«See ei olnud lihtne otsus, kuid minu uudishimu elu vastu väljaspool tippsporti kaalus üle selle, mida nõuaks jätkuv pühendumine,» teatas Kalla Instagramis. Oma viimase võistluse teeb ta sel nädalavahetusel Rootsi meistrivõistlustel.

Tagasi üles