Saksamaa pani Ukrainast tulevatele jalgpalluritele käe ette

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Saksamaa jalgpalliliit.
Saksamaa jalgpalliliit. Foto: Thomas Böcker/DFB

Saksamaa ei tee Venemaa-Ukraina sõja tõttu omapäraseid lükkeid mitte ainult poliitikas, vaid ka spordimaailmas. Nimelt otsustas sealne alaliit käe ette panna Ukrainast tulevatele jalgpalluritele, olgugi et kõrgemalt poolt oli selleks roheline tuli olemas.

Nimelt otsustas rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) märtsi alguses, et Venemaa ja Ukraina klubides leiba teenivad välismaalastest jalgpallurid võivad sealt soovi korral ühepoolse otsuse alusel lahkuda. Tõsi, luba kehtib esialgu ainult juuni lõpuni.

Nõnda said Ukrainas klubidega sõlmitud (laenu)lepingutest priiks ka mitmed Eesti jalgpallurid, näiteks Joonas Tamm, kes naasis Florasse, ja Bogdan Vaštšuk, kes tõmbas selga Levadia särgi.

Mitmed teisedki Ukrainas pallinud jalgpallurid asusid seepeale endale uusi mängupaikasid otsima. Nüüd aga selgus, et Saksamaale keegi neist siirduda ei saa. 

Nimelt otsustas sealne alaliit mitte anda Ukrainast vabaks jäänud mängijatele riigis mängimiseks vajalikku litsentsi. See tähendab, et kuigi pallurid võivad jätkuvalt mõne Saksamaa klubiga liituda, tohivad nad kaasa lüüa ainult treeningutel ja sõprusmängudes. Ametlikes kohtumistes, st liiga- ja karikamängudes, neid aga registreerida ei saa. 

Säärast otsust põhjendati sooviga hoida Saksamaa võistlustel paigas olevat sportlikku ühtsust hooaja lõpuni samasugusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles