Arlet Levandi hoiab noorte olümpiafestivalil esikohta, Raun jäi esimesena medalita

Postimees Sport
Copy
Arlet Levandi noorte olümpiafestivalil.
Arlet Levandi noorte olümpiafestivalil. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Iluuisutaja Arlet Levandi hoiab noorte olümpiafestivalil poiste üksiksõidus lühikava järel esikohta. Ta kogus lühikavas 70,55 punkti, edestades itaallast Raffaele Francesco Zichit 1,47 silmaga.

«Võin öelda, et olen rahul. Sõit ja elemendid tulid välja. Muidugi mitte nii sähvakalt kui oleks võinud, aga puhas kava tähendab korralikku esitust. Homme on uus päev, siis saab jälle otsast alustada,» ütles Levandi pressiteate vahendusel.

Noorte olümpiafestivalil võistleb Levandi esimest korda, kuid noorte olümpiamängude võistluskogemus on 16-aastasel iluuisutajal olemas. 2020. aastal sai ta Lausanne'is üksiksõidus 12. koha ning võitis võistkondliku kuldmedali.

«Kogemust on mul omajagu, aga eks see võistlusnärv ei lähe kunagi ära. See on alati minu juures. Tean, mida teha, et ennast õigesse seisundisse saada enne võistlust. Enne homset vabakava teen rahulikult kõik kooliasjad ära, see tõmbab ka pinged maha. Homme varakult trenni ning siis ongi ees juba võistlus,» ütles Vanalinna Hariduskolleegiumis õppiv Levandi.

Poiste üksiksõidu vabakava algab homme kell 13.30. Tema tänast esitust saab vaadata siit.

Tüdrukute üksiksõidus sai Marianne Must lühikavas paari kukkumise tõttu 38,02 punkti ning läheb vabakavale vastu 22. kohalt.

Lumelaudur Lissel Raun sai Big Airi finaalvõistlusel 114,25 punktiga neljanda koha. Raun tegi trikid switch frontside 540 indy ja backside 540 mute.

«Olen väga rahul! Viimasel runil otsustasin veidi raskema triki teha, see tõi punkte juurde. Väga hea ettevalmistus pargisõiduks. Loodan seal sama hästi võistelda,» ütles Raun, kellel on homme hea soorituse korral ees nii pargisõidu kvalifikatsioon kui finaalsõit.

Mäesuusatamise paralleelslaalomi kvalifikatsioonist pääses reedesesse finaali Laur Mägi, kes sai kahe sõidu kokkuvõttes 30. koha. «Ma olen nii õnnelik, et sain finaali ja saan siin veel võistelda,» ütles Mägi. Hans Markus Danilas sai 40. koha.

Oma olümpiafestivali debüüdi tegid suusahüppajad. Lahtis toimunud normaalmäe võistlusel sai Karel Rammo 75 meetrise hüppe ja 78,5 punktiga 38. koha, Hanno-Henri Reidolf hüppas 68,5 meetrit, teenis 62 punkti ja sai 44. koha. Finaalvooru need hüpped sportlasi edasi ei viinud.

Homme on võistlustules lisaks eelmainitud iluuisutajatele Levandile, Mustale ja lumelaudur Raunale võistlustules ka laskesuusatajad ja murdmaasuusatajad.

Läbi aastate on Eesti noortekoondis võitnud talialade olümpiafestivalilt seitse medalit – Mihhail Selevko teenis 2019. aastal iluuisutamises hõbemedali, Kristo Siimer 2017. aastal laskesuusasprindis hõbemedali, laskesuusataja Tuuli Tomingas 2013. aastal pronksmedali, Viktor Romanenkov 2009. aastal iluuisutamises kuldmedali, Katrin Šmigun 1995. aastal hõbemedali ning Kristina Šmigun võitis 1993. aastal hõbe- ja pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles