Venemaa on huvitatud jalgpalli EM-finaalturniiri korraldamisest (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Venemaa võõrustas 2018. aastal jalgpalli MMi, mis tähendab, et taristu on neil olemas. Preguses olukorras tundub nende kandidatuur aga šokeeriv.
Venemaa võõrustas 2018. aastal jalgpalli MMi, mis tähendab, et taristu on neil olemas. Preguses olukorras tundub nende kandidatuur aga šokeeriv. Foto: SHAWN THEW/EPA/Scanpix

Suurbritannia meedia andmetel kaalub Venemaa võimalust oma kandidatuuri esitamiseks jalgpalli EM-finaalturniiri korraldamiseks.

Väidetavalt selgus tänasel Venemaa jalgpalliliidu nõukogu koosolekul, et «toetatakse ettepanekut esitada huvi 2028. või 2032. aasta EMi korraldamiseks».

Hiljem kinnitas seda Euroopa jalgpalliliit UEFA. Uudises lisati, et 2032. aasta EMi korraldamisest on huvitatud Itaalia.

Tasub aga meelde tuletada, et seoses sissetungiga Ukrainasse on Venemaa koondised ja klubid praegu UEFA ja FIFA (maailma jalgpalliliit) võistlustelt eemaldatud.

Esialgu paistis, et 2028. aasta EMi võõrustaja(te) osas kahtlust pole. Ainsana olid oma kandidatuuri üles seadnud üheskoos Suurbritannia ja Iirimaa. Täna saabus aga Venemaa huvi ning ametlikult avaldas soovi ka Türgi.

Täna oli kandidatuuri esitamiseks viimane päev. Nii 2028. kui ka 2032. aasta EMi korraldajad selguvad tuleva aasta septembris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles