F1-legend: Mercedest ootavad probleemid, mida nad pole viis aastat kogenud

Karl-Joosep Küngas
Copy
George Russell ja Lewis Hamilton.
George Russell ja Lewis Hamilton. Foto: MAZEN MAHDI/Scanpix

Endine F1-piloot Jean Alesi hindab, et Mercedese meeskond peab peagi tegelema probleemidega, mis pole neid vaevanud enam kui viis aastat. 

Viimasel kaheksal hooajal meeskondlikus arvestuses maailmameistriks kroonitud Mercedese jaoks algas hooaeg edukalt. Vaatamata sellele, et ollakse põhikonkurentidest Ferrarist ja Red Bullist selgelt aeglasemad, võeti Bahreini GP-lt kolmas ja neljas koht.

Reaalsuses ollakse kaugel enda konkurentidest, ent meeskonna pealik Toto Wolff kinnitas, et nad jõuavad peagi Ferrarile ja Red Bullile kandadele. Isegi, kui nõnda hea rütm leitakse ja arendus ellu viiakse, siis seisab Wolff Alesi sõnul silmitsi ootamatu probleemiga.

«Hamilton tahab endiselt näidata, et on Mercedese tugevaim piloot. Samas soovib Russell maailmameistriks saada. Selline olukord ei lõppe kindlasti hästi ja midagi sellist pole nad viis aastat kogenud,» lausus Alesi, kelle sõnul olnuks Mercedesele kasulikum Valtteri Bottase jätkamine Hamiltoni kõrval.

Viimati oli sarnase probleemiga Mercedes silmitsi 2016. aastal, mil meeskonnas sõitsid Hamilton ja Nico Rosberg. Toona oli meeskond pingeid täis ning Rosberg lõpetas aasta MM-tiitliga ning mõned päevad pärast seda ka karjääri lõpetamisega.

Alesi sõnul hoiab tänavusel hooajal juhtohje MM-tiitlit silmas pidades Ferrari, kelle mõlemad piloodid on võimelised maailmameistriks tulema. Neile on vähemalt praegusel hetkel antud ka see võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles