Skandaalne Venemaa sportlane kandis Putini propagandasõul olümpiakulda, mida tal polnud võimalik võita

Christopher Krutto
Copy
Z-tähte kandnud Venemaa võimleja Ivan Kuljak (paremal) kõrvuti ukrainlase Ilja Kovtuniga MK-etapi poodiumil. Kuljak sattus seetõttu nüüd sanktsioneeritavate hulka.
Z-tähte kandnud Venemaa võimleja Ivan Kuljak (paremal) kõrvuti ukrainlase Ilja Kovtuniga MK-etapi poodiumil. Kuljak sattus seetõttu nüüd sanktsioneeritavate hulka. Foto: Zorya Londonsk/Twitter

Venemaa võimleja Ivan Kuljak sattus skandaali, kui teipis Dohas peetud MMil poodiumil olles enda rinnule Z-tähe, mis on tõusnud Venemaa sõjalise agressiooni toetuse sümboliks. Nüüd on ta taas pildis.

Nimelt oli Kuljak üks nendest sportlastest, kes osales Krimmi annekteerimise kaheksanda aastapäeva pidustustel Lužniki staadionil. Seal õigustas Venemaa president Vladimir Putin ühtlasi ka sissetungi Ukrainasse.

Ukraina skeletonisõitja Vladõslav Geraskevõtš pani tähele, et Kuljakil rippus kaelas kellegi teise medal. «Tema kaelas on medal 2016. aasta Rio olümpiamängudelt. Huvitav fakt on see, et Ivan oli siis 14-aastane ja ta pole olümpial võistelnud. Nende jaoks on vist normaalne teiste asju võtta,» kirjutas Geraskevõtš sotsiaalmeedias.

«Mis olümpiaväärtustest me räägime? Sellised sportlased tuleks rahvusvaheliselt areenilt igaveseks minema lüüa. See on pilt Lužinskil toimunud kontserdist, mis organiseeriti sõja ja ukrainlaste tapmise toetuseks,» lisas sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles