Kvalifikatsioonis triumfeerinud Sildaru kindlustas MK-sarja üldvõidu

Christopher Krutto
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru kindlustas pargisõidus MK-sarja üldvõidu. Kusjuures see õnnestus tal juba enne hooaja viimase MK-etapi finaalvõistlust.

Šveitsis Silvaplanas peetava MK-etapi kvalifikatsioonis suurepäraselt esinenud Sildaru sai esimese laskumise eest kirja 91 ja teise eest juba 92,5 punkti. Sellega kindlustas ta ka esikoha. Teiseks tuli austerlane Lara Wolf, kes sai kirja 90,5 silma.

Kolmas koht läks norralannale Johanne Killile, kes sai parima laskumise eest 89,25 punkti ja neljandaks tuli britt Kirsty Muir (87,25).

Sildaru teenis pargisõidus MK-üldvõidu tänu sellele, et ükski tema lähimatest konkurentidest finaali ei jõudnud. Üldarvestuses teist kohta hoidev Sarah Höfflin jäi üheksandana esimesena finaali ukse taha, kolmandat kohta hoidev Megan Oldham oli kohe tema seljataga.

Eestlannal on pargisõidus MK-sarjas sel hooajal koos 200 punkti. Finaalipääsuga on ta kindlustanud 32 punkti, mis teeb ta kogusaldoks vähemalt 232. MK-etapi võidu eest on saadaval 100 punkti ja suurim võimalik skoor peale Sildaru oleks võimalik saada prantslannal Tess Ledeaux'l, kes võidu korral tõuseks 204 silma.

Finaal algab laupäeval Eesti aja järgi kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles