FISi võistlusdirektor astus Bolšunovi kaitseks välja: loodan, et ta saab võistlustele naasta (4)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Suusataja Aleksandr Bolšunov on kõigele lisaks ka Venemaa armee teenistuses.
Suusataja Aleksandr Bolšunov on kõigele lisaks ka Venemaa armee teenistuses. Foto: Antti Yrjonen/SCANPIX

Venemaa murdmaasuusataja, kolmekordne olümpiavõitja Aleksandr Bolšunov on Vladimir Putini toetamise tõttu sattunud läänes põlu alla. Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) võistlusdirektori Pierre Mignerey hinnangul ei pruugi kõik olla aga nii mustvalge.

Bolšunov on pärast sõja puhkemist näidanud mitmel moel Putinile toetust. Sõja alguses ajas ta endale selga NSV Liidu suusavormi ning hiljem osales Lužnikis peetud propagandaüritusel, kus näitas rahvale oma medaleid. Bolšunovi käitumine jättis ta ilma mitmest sponsorist.

Kuid päris kõik inimesed pole läänes talle veel selga keeranud. Nimelt leidis Bolšunov endale toetaja mõneti ootamatust kohast ehk FISist, kelle prantslasest võistlusdirektor Mignerey ei soovi venelase käitumist veel hukka mõista.

«Kõigil on õigus enda arvamusele, kuid mina loodan, et Bolšunov saab võistlustele naasta,» lausus Mignerey Norra väljaandele VG. «Peame olema hoolikad, et mitte teha liiga rutakaid järeldusi. Me ei tea, kas ta osales seal üritusel vabatahtlikult.»

«Olukord on väga keeruline. Meie ja Venemaa vahel on väga suured kultuurilised erinevused. Meil ei ole nendega sama taust. Mängus on liiga palju faktoreid. Venelastel ei ole täielikku vabadust. Me ei tea, mida Vene sportlased teha tohivad. Loodetavasti on FISi MK-sari koht, mis toob inimesed kokku,» sõnas Mignerey.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles