Kontaveidi alistanud ameeriklanna teenis karjääri vägevaima võidu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ann Li lõpetas Anett Konteveidi teekonna Miamis.
Ann Li lõpetas Anett Konteveidi teekonna Miamis. Foto: Marta Lavandier/AP/Scanpix

Kõrgetasemelise Miami tenniseturniiri teises ringis Anett Kontaveiti (WTA 7.) üllatanud Ann Li (WTA 65.) polnud varasemalt nõnda tugevat vastast alistanud.

Hiina juurtega ameeriklanna tõusis tänavuse aasta alguses karjääri kõrgeimale, maailma edetabeli 44. kohale. Suurt edu pole 21-aastasel tennisistil aga seni ette näidata, auhinnakapist leiab ühe WTA-tiitli. Täna varahommikul toimunud matšis Kontaveidist 6:0, 3:6, 6:4 jagu saanud Li teenis karjääri esimese võidu esikümne mängija vastu. 

Muide, nad pidid vastamisi minema mullu veebruaris Austraalia lahtiste soojendusturniiri finaalis, ent toona jäi lahing tiheda graafiku tõttu ära. Nüüd on omavaheliste mängudega 1:0 peal Li.

«Me pidanuks mängima eelmise aasta alguses, ent see ei õnnestunud. Nüüd olin eriti ootusärev, sest tal läheb viimasel ajal väga hästi. See oli minu jaoks omaette test,» ütles Li vahetult pärast tänast võitu.

Kuigi avaseti võitis ta kõigest 23 minutiga 6:0, siis teises vaatuses pani oma paremuse maksma Kontaveit. Li teadis, et lihtsat jalutuskäiku ta mingil juhul ei saa.

«Pärast 6:0 setivõitu on alati keeruline. Eriti olukorras, kus mängid nii tugeva mängija ja võitleja vastu,» märkis Li, kes lõpuks mängu 1 tunni ja 51 minutiga võitis.

Kontaveit pole ainus tippmängija, kes Miamis teises ringis konkurentsist pudenes. Kolmanda asetusega Arõna Sabalenka sai 4:6, 4:6 lüüa Irina-Camelia Begult (WTA 70.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles